Франчайзът на Заклинанието със сигурност е един от най-успешните в хорър

...
Франчайзът на Заклинанието със сигурност е един от най-успешните в хорър
Коментари Харесай

Защо актриста от Монахинята съди Warner Bros.

Франчайзът на  " Заклинанието " сигурно е един от най-успешните в хорър жанра. Като доказателство за това е, че като част от него има няколко кино лентата и персонажи, които са елементарно разпознаваеми.

Кой е най-страшният филм на ужасите

Учени го дефинират по честотата на пулса на феновете

През 2018 година да вземем за пример умряхме от смут по кината посредством на  " Монахинята ", а единствено след няколко седмици упражнението ще се повтори, тъй като тогава е премиерата на  " Монахинята 2 ".

Оказва се, че пред кино лентата обаче има един непредвиден проблем. Актрисата  Бони Арънс , която влиза в ролята на демоничната монахиня, позната като демона Валак, съди продуцентите от Warner Bros. и New Line Cinema.
 Снимка 630722

Причината е, че Арънс счита, че не са ѝ били изплатени пари от мърчандайза на франчайза. В подадените в съда документи се твърди, че студиата са се възползвали от гения, творчеството и лика на актрисата, с цел да се облагодетелстват.

Като се показва фактът, че със своя бюджет от 22 милиона $ " Монахинята " съумя да завоюва цели 365 милиона $ от бокс офиса. Като все още точно това е и най-доходоносният филм от франчайза на  " Заклинанието ".

В документите по делото се споделя още, че героинята ѝ е построена напълно върху нейните лични черти на лицето, а не както се случва в множеството от хорър филмите - да бъдат употребявани маски или компютърни резултати. Като цяло Бони Арънс твърди, че отвън закрепената сума за ролята, не са ѝ платени обещани проценти от бокс офиса и продажбите на мърчъндайз, пише Entertainment Weekly.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР